Μία Νέα Εποχή για την Επεξεργασία Βίντεο

Κοινοποίηση:

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει πολύ εντυπωσιακές εξελίξεις στις Α.Ι. εφαρμογές κείμενο-σε-εικόνα που μας επιτρέπουν να παράγουμε εικόνες με μία απλή περιγραφή κειμένου. 

Τώρα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής για την δημιουργία και επεξεργασία βίντεο με χρήση Α.Ι. εργαλείων!

Έχουμε μιλήσει σε παλαιότερα άρθρα για Α.Ι. εφαρμογές που μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε ξεχωριστά βίντεο από περιγραφή κειμένου, ή εφαρμογές που μας επιτρέπουν να επεξεργαστούμε υπάρχοντα βίντεο με καθοδήγηση από ένα κείμενο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν είχαμε μεγάλο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα και δεν μπορούσαμε να διατηρήσουμε την συνοχή στις εικόνες από το ένα καρέ στο επόμενο.

Πλέον όμως, η επεξεργασία βίντεο με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης περνάει στο επόμενο επίπεδο!

Gen-1 Επεξεργασία βίντεο με περιγραφή κειμένου

Η RunwayML ανέπτυξε την Α.Ι. εφαρμογή Gen-1 με την οποία μπορούμε να επεξεργαζόμαστε ένα υπάρχον βίντεο, αλλάζοντας το στυλ του, χρησιμοποιώντας είτε μία άλλη εικόνα αναφοράς, είτε γράφοντας μία περιγραφή κειμένου! 

Παράλληλα όμως, το ίδιο στυλ διατηρείται σε μεγάλο βαθμό από καρέ σε καρέ, δίνοντας μας ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Επιπλέον, στις 27/03/23 η RunwalML άνοιξε την δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής Gen-1 για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας της!

Συνεπώς, μπορούμε όλοι να δοκιμάσουμε την εφαρμογή φτιάχνοντας έναν δωρεάν λογαριασμό στην σελίδα: https://app.runwayml.com

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επεξεργαστούμε μόνο βίντεο διάρκειας έως 5 δευτερόλεπτα, αλλά όπως ενημερώνουν στην σελίδα τους, το όριο αναμένεται να αυξηθεί.

Με την δημιουργία του δωρεάν λογαριασμού στην RunwayML έχουμε 400 δωρεάν credits για να πειραματιστούμε με την Gen-1 εφαρμογή.

Κάθε δευτερόλεπτο βίντεο αντιστοιχεί σε 14 credits. Άρα έχουμε σύνολο περίπου 28 δευτερόλεπτα δοκιμών.

Παραδείγματα

  • Επεξεργασία βίντεο με χρήση της δικής μας εικόνας αναφοράς
Gen-1 Επεξεργασία βίντεο με εικόνα αναφοράς
  • Επεξεργασία βίντεο χρησιμοποιώντας έτοιμα προσχέδια από την πλατφόρμα RunwayML
Gen-1 Επεξεργασία βίντεο με έτοιμα προσχέδια στυλ
  • Επεξεργασία βίντεο με χρήση περιγραφής κειμένου
Gen-1 Επεξεργασία βίντεο με περιγραφή κειμένου

Παραδείγματα από την κοινότητα

Περισσότερα

Αξίζει να σημειωθεί πως η RunwayML αναπτύσει ήδη την επόμενη έκδοση Gen-2 που δείχνει να παρέχει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Επίσης, έχουμε δει να αναπτύσσονται και αντίστοιχες αξιοσημείωτες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα όπως το ControNet – Video. Μπορείτε να το δοκιμάστε και εσείς μέσα από την πλατφόρμα Hugging Face