ΦΩΤΗΣ ΖΑΝΤΑΛΗΣ

Φώτης Ζανταλής

Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Δημιουργός του καναλιού Tech to me About it στο YouTube.

Το 2014 πήρα το πτυχίο μου ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός του πρώην ΤΕΙ Αθήνας. Στην συνέχεια το 2018 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό “Τεχνολογίες Υπολογισμού και Δικτύων” του τμήματος πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ). Από το 2020 μέχρι σήμερα είμαι Διδακτορικός φοιτητής στο ΠαΔΑ και ασχολούμαι με το ερευνητικό πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) σε εφαρμογές του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΔτΠ).

Η επαφή μου με τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης πυροδότησε πολύ γρήγορα την περιέργεια μου με αποτέλεσμα να αφιερώνω μεγάλο μέρος του χρόνου μου στην μελέτη πολλών και διαφορετικών κλάδων της. Εφόσον όμως δεν θα μπορούσα να εμβαθύνω σε όλο το φάσμα της ΤΝ και της Μηχανικής Μάθησης (ΜΜ) στα πλαίσια του διδακτορικού μου, η περιέργεια και η δημιουργικότητα μου βρήκαν διέξοδο στο ελληνικό YouTube.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην γέννηση του καναλιού Tech to me About it στο YouTube όπου προσπαθώ να παρουσιάσω με απλό και κατανοητό τρόπο όλα αυτά που με ενθουσιάζουν γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και την τεχνολογία γενικότερα.

Είναι γνωστό πως η άγνοια μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε φόβο. Η άγνοια για την τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε τεχνοφοβία και η τεχνοφοβία μπορεί να είναι έως και καταστροφική σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις. Το Tech to me About it είναι η δική μου προσπάθεια να φέρω το ευρύ κοινό λίγο πιο κοντά στον κόσμο που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι μέρα με την μέρα!

Η Δραστηριότητα μου στο GitHub

Fotis Zantalis Github contributions