1ος Διαγωνισμός Α.Ι. Εικόνας – Δήλωση Συμμετοχής

Οι υποβολές κλείνουν σε:

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Η προθεσμία των υποβολών έχει λήξει.

Σύνδεση ΧρήστηΗ προθεσμία για τις συμμετοχές έχει λήξει! μπορείς να ψηφίσεις τις αγαπημένες σου εικόνες εδώ!

Ο 1ος Διαγωνισμός για Α.Ι. Εικόνες Είναι Γεγονός!

Καλωσήρθες στον 1ο διαγωνισμό του Tech to me About it για εικόνες που φτιάχτηκαν με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης!

Όλοι κρύβουμε μία καλλιτεχνική πλευρά μέσα μας. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Κάποιοι έχουν ταλέντο στην ζωγραφική και στο σχέδιο και άλλοι ζωγραφίζουμε σαν παιδάκι νηπιαγωγείου που πιάνει για πρώτη φορά κηρομπογιές στο χέρι του. Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης όμως όλοι μπορούμε να φτιάξουμε εντυπωσιακά έργα τέχνης! Ήρθε λοιπόν η ώρα να βγάλεις τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου!
(Ακούγομαι πολύ σαν 90s διαφήμιση; Τελος πάντων… Συνεχίζουμε!)

Πως να Φτιάξεις Α.Ι. Εικόνες από μία Περιγραφή Κειμένου

Μέσα από εφαρμογές όπως το Stable Diffusion, το DALL-E ή το MidJourney μπορούμε να δημιουργήσουμε εικόνες από μία απλή περιγραφή κειμένου. Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα links για άρθρα που εξηγούν πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρεις από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές:

Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο φάσεις. Από αυτή την στιγμή και μέχρι τις 20/02/23 μπορείς να στείλεις τις εικόνες σου και να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό. Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολών, αυτή η φόρμα θα κλείσει και θα ανοίξει μία νέα σελίδα με όλες τις υποψηφιότητες. Εκεί θα μπορείς να ψηφίσεις την αγαπημένη σου εικόνα και να καλέσεις και τους φίλους σου να ψηφίσουν μέχρι τις 27/02/23. Μετά την λήξη του διαγωνισμού, η εικόνα που έχει μαζέψει τις περισσότερες ψήφους θα ανακοινωθεί ως η νικήτρια στα social media του Tech to me About it και θα ενημερωθεί ο χρήστης που την υπέβαλε.

Προσοχή: Θα γίνει χειροκίνητος έλεγχος στις εικόνες που υποβάλλονται ώστε να μην δημοσιευτούν άσχετες φωτογραφιές ή προσβλητικές εικόνες

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει

Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό! Κάθε χρήστης μπορεί να στείλει μέχρι και 20 εικόνες. Οπότε, αν νιώθετε αρκετά δημιουργικοί/ες δεν χρειάζεται να καταπιέσετε τον εαυτό σας!

Ο διαγωνισμός αναφέρεται σε εικόνες που έχετε δημιουργήσει με κάποια εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης (κείμενο σε εικόνα). Εφαρμογές όπως το DALL-E, το Stable Diffusion, το MidJourney, το ERNIE-ViLG, ή VQGAN δημιουργούν εικόνες από μία απλή περιγραφή κειμένου που εισάγει ο χρήστης. Η φράση που εισάγει ο χρήστης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εικόνα που θα δημιουργηθεί. Αφήστε λοιπόν την φαντασία σας ελεύθερη και γράψτε την φράση που θα δημιουργήσει την πιο εντυπωσιακή εικόνα!

Προαπαιτούμενο για την συμμετοχή είναι η σύνδεση με έναν λογαριασμό Google.

Πως ψηφίζω

Μόλις λήξει η προθεσμία για τις υποβολές θα ανοίξει μία νέα σελίδα με όλες τις εικόνες. Εκεί αφού συνδεθείς με τον Google λογαριασμό σου, μπορείς να ψηφίσεις εύκολα την επιλογή σου πατώντας το κουμπί “vote” που θα βρίσκεται στην καρτέλα κάθε εικόνας.

Κάθε χρήστης μπορεί να ψηφίσει μέχρι τρεις διαφορετικές εικόνες αλλά όχι την δική του/της!

Ποιο είναι το έπαθλο

Ο νικητής ή η νικήτρια του διαγωνισμού θα λάβει ως έπαθλο την εικόνα του/της ή όποια άλλη από τις υποβληθείσες εικόνες επιθυμεί εκτυπωμένη σε καμβά με τελάρο 2 με 4 cm, διαστάσεων έως 40x40cm ή 50χ40cm (ανάλογα αν η εικόνα είναι τετράγωνη ή landscape).

Παράδειγμα εκτύπωσης σε τετράγωνο καμβά 40χ40χ4cm

Περισσότερες πληροφορίες

  • Για την συμμετοχή απαιτείται η συμπλήρωση της παραπάνω φόρμας.
  • Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
  • Η σύνδεση με τον Google λογαριασμό σας απαιτείται για την ταυτοποίηση των χρηστών και για την εξασφάληση της μίας ψήφου ανά χρήστη στην ψηφοφορία. Το e-mail σας δεν εμφανίζεται δημόσια και θα χρησιμοιηθεί μόνο για επικοινωνία σε περίπτωση νίκης του διαγωνισμού. Συνεπώς, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτό καθώς εκεί θα σταλούν οι πληροφορίες για την παραλαβή του καμβά.
  • Τόσο η ψηφοφορία όσο και οι υποψηφιότητες είναι ανώνυμες. Δηλαδή δεν θα φαίνεται το όνομα αυτού που έχει υποβάλλει την κάθε εικόνα. Αντίστοιχα δεν θα φαίνεται ποιος έχει ψηφίσει ποια εικόνα. Θα εμφανίζεται μόνο ο συνολικός αριθμός των ψήφων κάθε εικόνας

Στην καρτέλα Α.Ι. Εικόνες μπορείτε να βρείτε παραδείγματα εικόνων που φτιάχτηκαν με αντίστοιχα εργαλεία, μαζί με την σχετική περιγραφή!

Αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα ή έχεις οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στα social media του Tech to me About it.


Καλή τύχη!

– Φώτης